Ранно детско развитие

ДейностИнформация: условия за посещение, протичане, развиващи функции и ползи
Монтесори с Мама/6мес. – 3г./
В групите се провежда обучение и възпитание на деца от 6-тия месец (стабилно седящи) до края на 3-тата година по метода на Монтесори, с участието на родител/придружител.Стандартната продължителност е 60мин, но за бебетата може да започне от 30, а за децата между 1,5 и 3год.в. заниманията могат постепенно да бъдат удължени до 90мин. Честотата на посещение е по избор на родителите и варира от 1 до 5 пъти седмично.При децата над 2 год.в. и по индивидуална преценка на водещия педагог се допуска оставане в групата без родител/придружител.Основните развиващи цели на „Монтесори с Мама“ са създаване на самостоятелност и увереност в собствените възможности, комплексно и ранно развитие на децата, съобразено с техните „сензитивни прозорци“, както и системното обучение на техните родители за приложение на метода и в естествена среда.
Бебешка и детска йога 1ва група: 2+ мес. до прохождането 2ра група: 2,5 до 5+ г.
Подходяща за бебета от 4-та седмица след раждането до прохождането и деца от 2,5 до 5-6 год.в.. Продължителността на заниманието е 60мин. Възможност за посещение 1 до 2 пъти седмично. При детската йога присъствието и участието на родител/придружител не е задължително и е по личен избор на клиента.В часовете по бебешка йога бебетата са, разбира се, придружени от майките си. В тях се съчетава добра възможност майката и бебето да да разнообразят деня си, а майката да получи възможност за физически упражнения, нещо, за което повечето жени признават, че трудно намират време след раждането.В добавка в часовете по бебешка йога майките могат да научат нови неща: да релаксират в натовареното ежедневие, да успокояват ефективно бебето си, както и прости движения и упражнения, които могат да помогнат да се намалят газовете или коликите на бебето. Не на последно място системните занимания с йога спомагат за физическото, емоционалното и умственото развитие на бебето и малкото дете.
Музикотерапия за бебета и малки деца1ва група: 0мес. до прохождането2ра група-Стаята на Моцарт: 1-3г.
Заниманията са предназначени за бебета от раждането до прохождането и деца от 1 до 3г.д.в. и техните родители. Продължителността е до 30мин за посещение, разделени в две части – слушане и движение. Честотата на посещение е 1 до 2 пъти седмично.Целта на тази „музикална грижа“ е положително влияние върху развитието на интелекта на бебето и малкото дете, и създаване на интерес към музикалното изкуство чрез ранно провокиране, развитие и изява на музикалността – музикално-слуховите представи, мелодичния слух, ритмическия усет.Учените са доказали, че бебета, израснали с музика започват по-рано да прохождат и проговарят. По-късно в училище нямат проблеми с език и математика.
Библиотека на играчката/0м.-5г./ Заниманията са с продължителност от 60 до 90мин, според възрастта и индивидуалните възможности на детето. Възможност за посещение – 1 път седмично.Библиотека на играчките в Академията за ранно детско развитие разполага с играчки, които са предназначени за развитието на деца във възраст 0-3 и 3-5 години.Играчките в библиотеката са избрани въз основа на високи стандарти на безопасност, както и приносът им в пет отделни области: познавателна, ориентация, социално-емоционална област и комуникация. Всяка играчка в игралната библиотека има карта-справочник, която предлага информация и предложения за игра.Играта е важна част от човешкия живот. Средата е средство, което може да помогне на децата да разбират света около себе си, да работят за нуждите си и да усъвършенстват майсторство.Библиотека на играчките може да помогне на родителите да изберат играчки и да дадат предложения за игра, подкрепяйки уникалните възможности на своето дете.
Детско творчество и арт Групите са за деца от 1 до 3 и от 3 до 5г.в., като заниманията за децата до 2год.в. са със задължителното участие на родител/придружител.Продължителността на едно занятие е от 60 до 90мин, в зависимост от възрастта и възможностите на детето.Цел: заниманията с АРТ помагат за решаването на психологически и емоционални проблеми, допринасят за създаване и поддържане на емоционалното равновесие у децата и за постигане на положителни промени в тяхното поведение.Всичко, което детето прави с ръцете – рисува, моделира, къса хартия – развива неговия интелект и творчески заложби. Колкото по-скоро дадете на детето молив, толкова по-добри ще бъдат резултатите!Възможност за посещение – 1 път седмично.
Лекции за родители „Ранно детско развитие“
Серия от лекции за родители са с честота от 1 до 3 пъти на тримесечие, като средната продължителност за среща е 90мин.Целта е да се дават на родителите системни практически насоки и полезни съвети за правилното и успешно възпитание и обучение на детето през кърмаческа и ранна детска възраст.Засягат се основните етапи на комплексно детско развитие, техните особености и начините за подпомагане на успешното им протичане. Лекциите включват насоки за подпомагане преодоляването на най-честите емоционално-поведенчески и възрастови кризи при децата, както и поетапното представяне на различни доказани методи за обучение и възпитание на децата от 0 до 5-6г.в. – пр. Монтесори, Слънчева педагогика, Детски умения и много други.
Индивидуална консултация „Ранно детско развитие“ Грижата за новороденото и малкото дете не трябва да се изразаява само в неговото ежемесечно теглене и мерене при педиатъра. Цялостното невро-психологично развитие на новия човек е важно да бъде системно проследявано, за да сме сигурни, че даваме най-доброто от себе си като родители.Само така можем да бъдем сензитивни към потребностите на своите деца и да знаем от какво имат нужда във всеки един период от своето развитие.Не на последно място представените профилактични индивидуални консултации са своеобразна превенция на проблеми в развитието и дават тъй наречената възможност за РАННА ИНТЕРВЕНЦИЯ, която няма да допусне задълбочаване на проявени дефицити в развитието.Само когато грижата към физиката на детето е придружена и с грижа към неговата психика, личността разцъфтява в пълния си блясък.

Свържете се с нас

При възникнали въпроси не се колебайте да се свържете с нас.