Дихателен тренажор на Флоров

Дихателен тренажор на Флоров

Дишането – това е най-важната функция, от която зависи състоянието на здравето и резервните възможности на нашия организъм. Практически всички клетки на нашия организъм използват кислород в процеса на обмяна на веществата – може да се каже, че в дишането взема участие целият организъм.

Точно затова дихателните упражнения от древнoстта се използват в медицината като лечебно средство при заболяване на органите надишане и кръвообращението, нервната система, за подобряване обмяната на веществата, за повишаване физическата и умствена работоспособност, увеличаване физиологичните резeрви на организма, както и за подобряване на уменията за плавен говор при лица със заекване.

Дихателни тренировки могат да правят както възрасти, така и деца.  При правилно изпълнение те са говата безопасни, не нарушават вътрешната среда на органзма, съхраняват и подобряват неговата екология, съчетават се с всякакъв вид лечение и практически те нямат противопоказания. По време на сеанса на дишане с този апарат, организмът участва в краткотрайна  хипоксична тренировка, все едно, че човек се намира в планината, където кислородът във въздуха е по-малко – точно такъв въздух дишат многолетници живеещи в планините.

Както показват изледванията, при едно такова дишане се нормализира кръвното налягане, подобрява се кръообращението, обмяната на веществата, състоянието на нервната система, забавя се процесът на стареене, два три пъти се увеличава енергийният потенциал на организма.  Тренировката на дишане със съпротивление подобрява вентилацията на белите дробове, укрепва дихателната мускулатура, а това способства за успешното лечение на заболявания на дихателните пътища при възрастни и деца. включително положително повлияване върху флуентни нарушения – заекване.

Съвременен модел на тренажор на Фролов

Инхалаторът тренажор позволява да се правят индивидуални  инхалации с отвари от лечебни билки и ароматоинхалации с етерични масла. Конструкцията на апарата позволява едновременното използване на няколко етерични масла, което значително увеличава лечебния и оздравителен ефект,  като съчетава въздействието си с лечебната сила на аромотерапията.

Апарат ИТИ позволява ефектовното съчетаване на дихателни упражнения и инхалации с етерични масла, отвари от лечебни билки, лекарствени разтвори, които способстват за успешното  лечение на хронични заболявания, т.е. подобрява говорната флуетност както в началните форми на заекване, така и при хора с напреднало (хронично) заекване.
Използването на дихателен тренажор на Фролов в терапията на заекване в ЛогоКъща С-Иввена е достъпно за лица от всички възрастови групи и не се таксува допълнително към цената за стандартна логопедична сесия.

Свържете се с нас

При възникнали въпроси не се колебайте да се свържете с нас.