Помощни средства при деца със СОП

Помощни средства при деца със СОП

Иновативни помощници, улесняващи общуването, особено при деца без алтернативна система за комуникация – разстройства от аутистичния спектър, деца с множество увреждания, двигателни нарушения, деца с хиперактивност и дефицит на вниманието и всички деца със специални образователни потребности като цяло.

Подпомага практикуването на умения за слушане и говорене. Незаменим помощник при въвеждане на сиситеми за алтернативна комуникация при деца, които използват P.E.C.S. (С.К.О.К.)
Подходящ за деца с аутизъм, обучителни и езиково-говорни нарушения и умствена изостаналост.
Незаменим помощник на логопеда и ресурсния учител при въвеждане  на  сиситеми за алтернативна комуникация при деца, които използват С.К.О.К. или друга система за алтернативна комуникация с картинки.
Подходящ за деца с разстройства от аутистичния спектър, езикови и говорни нарушения, умствена изостаналости, обучителни трудности и множество увреждания.

“Уебър” телефонът е лесен за употреба и ефективен помощник на логопеда при работа с деца и ученици с артикулационни нарушения. Когато детето говори в “Уебър” телефона, то чува увеличен звука на своя глас с 10-12 децибела.
“Уебър” телефона мотивира децата да чуят собствената си реч, като улеснява ограничаването на фоновия шум. Децата намират използването на помощника естесвено, понеже говоренето по телефон е нещо, което те са свикнали да наблюдават около тях и обичат да правят.

“Говорещата” точка е забавна за използване и лесна за комуникация с картинки, оставяне на съобщения, проверка на знания и въвеждане на задачи. Улеснява работата на логопеда и специалния педагог при упражнения за артикулация и мотивира децата да работят по поставена задача.

Ножицата е предназначена за използване при обучение и дава възможност за изрязване, подпомага но от учител илиа систент. Могат да бъдат подходящи при обучението на деца със затруднения във фината моторика и деца със зрителни увреждания.

Oще много други ефективни и съвременни помощни средства в работата с деца със специални образователни потребности, голяма част от които се ползват ежедневно в ЛогоКъща С-ИВВЕНА можете да откриете в нашия магазин.

Свържете се с нас

При възникнали въпроси не се колебайте да се свържете с нас.